Op 26 nov. kwam ter wereld:
Fosse Joha
Zoon van Arne en Brenda en broertje van Stern.
Hij is geboren in een voor het gezin Trommelen heftige week.
De volgende dag gingen ze verhuizen, ook de dag dat Brenda weer naar huis kon.
En op 2dec. trouwden Arne en Brenda, en beide zoons waren er bij...
Dus ze hadden aardig wat te verwerken in het weekend erna.
Maar met Brenda, Arne, Stern en Fosse gaat het goed.
Hun Nieuwe adres is:
Bron 11
1511 JJ Oostzaan
Dinsdag 10 mei 2022 is Sunny Klaas Jerome Trommelen geboren.
Zoon van Ward en Kim.
Het gaat heel goed en hij is kerngezond.
Kaartjes kunnen geadresseerd worden aan Prins Hendrikstraat 28,
1501 AT Zaandam. Bezoek is ook welkom!
.........................................................................................
5 April 2022 is geboren Kasper Anne, zoon van Machteld en Henk en broer van Floris.
Op de foto Moeder en zoons, achter de camera Vader !
------------------------------------------------------------------------
Op 23 febr.2021 ga ik ook verhuizen.
Het nieuwe adres:
Joris in 't Veld - State 212
8442 PK Heerenveen
Vr. gr.
Jel
-------------------------------------------------------------------
Albert Jan is onlangs verhuisd
Zijn nieuwe adres is:
AJ Meijer
Burgemeester Wuiteweg 253
9203 KH Drachten
-------------------------------------------------------------------------
Dit is Stern, een van de eerste foto's, hij is geboren op 18 december 2020
Arne en Brenda zijn z'n gelukkige ouders.
En Anneke en Jeroen de gelukkige grootouders.
Stern is ondertussen al flink gegroeid.
Helaas kreeg hij last van buikkrampen, maar gelukkig wist de kraamdeskundige in de familie daar wel raad op.
Leg hem maar op zijn buik, dat helpt. zei ze .
En een mooiere plek voor een buikligging kan hij zich niet wensen....
Lieve familie,
Ik ben afgelopen zondag (5 april) weer in Amsterdam aangekomen. Ik ben de afgelopen 5 maanden in Australië geweest.
Ik ben met mijn backpack door het land gereisd en heb plekken bezocht zoals Uluru en Tasmanië.Ik heb een hele leuke tijd gehad. Helaas moest ik door Covid-19 eerder naar huis vliegen dan gepland en heb ik dus een aantal dingen niet kunnen doen.
Ik wil Lisa bedanken voor de goede zorg die zij gaf toen ik nergens meer hen kon. Verder wil ik iedereen bedanken die geld heeft overgemaakt zodat ik terug naar huis kon vliegen.
Veel liefs,
Anna
Lieve vrienden en familie,
Anna is gestrand in Australië. Ze heeft
inmiddels 2 tickets (totaal 1200 Euro) gekocht, maar de vluchten zijn gecancelled en het geld is ze kwijt. De Nederlandse overheid regelt nu dat mensen die in het buitenland vast zitten kunnen
terugvliegen naar Nederland. Voor vluchten buiten Europa wordt een bijdrage van 900 Euro gevraagd.
Anna wil erg graag terug naar huis. Zonder
repatriëring vlucht zit ze waarschijnlijk nog een paar maanden vast in Australië, zonder inkomsten.
Daarom willen wij jullie langs deze weg
(Crowd Funding)
vragen om een steentje bij te dragen aan de terugvlucht van
Anna.
Alvast bedankt, ook namens Anna,
Liefs,
Hinke
Via deze link kun je een bijdrage doneren
https://gf.me/u/xsjqbb
Wij gaan verhuizen. Vanaf 1 december 2019 wonen wij:
Zeewinde 1
2403 GE Alphen aan den Rijn
Tel. 0172-417429
Met vriendelijke groet,
Hinke en Fried Logemann
Onverwachte prijs!
Ward is afgelopen zomer afgestudeerd met maar liefst 2 films die hij gedraaid heeft als cameraman. Anemoia is een documentaire over nostalgie en Feniks een coming of age fictie film over een jongen genaamd Felix.
Anemoia had de eer te draaien op het Nederlands Film Festival (NFF) en gooide hoge ogen bij de prijzen van de studentencompetitie voor beste docu, georganiseerd door het Nederlands Film Fonds. Feniks was helaas niet geselecteerd voor het NFF. Zonde, want dit is de film waar Ward met bloed, zweet en tranen aan gewerkt heeft. Bij de studentencompetitie, die de afsluiter is van het NFF en met als organisator het Nederlands Film Fonds, greep Anemoia net mis. Ward zat nietsvermoedend in de zaal toen de synopsis van 1 van de 2 winnende fictie films werd voorgelezen. Iets over een meisje en haar zoektocht naar haar identiteit. Bij het instarten van de trailer zag hij opeens zijn eigen beelden van Feniks in de bioscoop! De jury had een foutje gemaakt en de trailers omgedraaid. Maar! Dat betekende dat Ward wél ook de winnaar was. Er zijn namelijk 2 films die ieder jaar winnen. Een grote verrassing, want hij was er eigenlijk vanuit gegaan dat als je film niet op het Nederlands Film Festival draait, dat je dan ook niet mee dingt naar de prijzen.
Aan deze prijs zit een geldbedrag vast van €50.000. Dit bedrag is bedoeld om een nieuwe film te maken. De regisseur van Feniks krijgt twee jaar om deze film te maken, hij is vrij in het kiezen van een crew maar de kans dat Ward erbij is, is groot. Nog even het juryrapport over Ward z’n werk: ‘Opvallend zijn de cinematografische beheersing en het oog voor menselijk detail die uit de ogenschijnlijk slordige beeldtaal naar voren komen’.
Zondag 27 Okt. gaat Anna op reis.
Ongeveer een half jaar wil ze veel van Australia verkennen (voorwaar een prima keus) Ze zal daar geintroduceerd worden door Lisa, Tony, Charlie en Jonah)
Haar contactgegevens:
06 48050934
annaklaske.meijer@gmail.com
-----------------------------------------------------------
Een verheugend bericht.
Machteld schreef, dat zij en Henk in Januari een kindje verwachten.
Over het algemeen voelt ze zich goed, moet wel wennen aan minder energie, maar kan nog veel doen en laten waar ze zin in heeft. En het is heel gezellig af en toe wat gerommel in haar buik te voelen.
Nanette is, naast haar baan als docent aan het Noorderpoortcollege.
ook ondernemer geworden,
Onlangs is ze begonnen met Lessen Yoga en Dans.
Als je hier meer van wil weten klik op onderstaande link:
https://www.yogaendansgroningen.nl/
--------------------------------------------------------
In de NRC is Masha geinterviewd over haar bedrijf Bye, Bye, Burn-out. Een mooi, verhelderend verhaal.
Mascha Mooy, burn-outadviseur ‘Opgebrand raken is sluimerend proces’
Interview met NRC met Ykje Vriesinga 2 oktober 2019
Na haar herstel van een burn-out ging Mascha Mooy bedrijven erover adviseren. „Je moet in een veel eerder stadium ingrijpen.”
Ze begon met het zoeken van de stukjes van de rand. Bij een puzzel van 1.000 stukjes was ze daar zo een dag mee bezig. Volgende dag: de randen aan elkaar leggen. Dag daarna: langzaam een deel van de binnenkant van de puzzel. Totdat ze uiteindelijk, vaak pas na twee weken, het laatste stukje legde. „En ondertussen maar huilen, huilen, huilen.”
Mascha Mooy (40) was begin dertig toen ze een burn-out kreeg. Als ambitieuze consultant op de Zuidas had ze haar terugkerende hoofdpijn genegeerd, net als dat knagende gevoel dat haar werk haar geen voldoening meer gaf. Tot ze last kreeg van paniekaanvallen, huilbuien en slapeloosheid. Van de ene op de andere dag zat ze thuis. „Zelfs een brood kopen in de supermarkt was te veel.” De legpuzzels, een tip van haar huisarts, lieten haar toch met íets een beetje vooruitgang boeken. Maar verder waren er weinig oplossingen voorhanden, zegt Mooy. „Destijds kwamen burn-outs nog vooral voor bij veertigers en vijftigers. Bedrijfsartsen lieten die mensen dan reflecteren op hun lange loopbaan, wat ze hadden geleerd, wat ze nog wilden. Maar ik zat nog maar net in mijn nieuwe baan.” Zodra Mooy weer wat meer aankon, ging ze zelf onderzoeken wat haar kon helpen. Ze las boeken, speurde het internet af en interviewde psychologen en burnoutonderzoekers. „Langzaam ging ik denken: misschien moet ik mijn inzichten delen met anderen.” Sinds 2012 is Mooy directeur van Bye Bye Burnout, een bureau met coaches, psychologen en arbeidsjuristen die door heel Nederland bedrijven adviseren over het voorkomen van burn-out en, als het al te laat is, helpen bij het herstel. CV Mascha Mooy (1979) groeide op in Friesland en haalde een bachelor Media en Informatie Management aan de Hogeschool van Amsterdam. Ze werkte onder meer bij recruitmentbureau YER en financieel dienstverlener DPA. Na een burn-out riche ze in 2012 coachingsbureau Bye Bye Burnout op, dat door heel Nederland bedrijven met grofweg 50 tot 600 personeelsleden adviseert over burn-outs. Mooy is getrouwd en woont in Amsterdam. Volgende week verschijnt haar boek, met dezelfde naam als haar bureau. Mooy wil ‘bye bye’ zeggen tegen het groeiende aantal burnouts in Nederland. Bijna één op de zes werkenden vertoont tekenen van burn-out, bleek begin dit jaar uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Tien jaar eerder was dat nog één op de tien. Lees ook: Baas, luister! Zo bespaar je ons een burn-out en andere artikelen in het dossier over burn-out .
Jij richt je in je boek specifiek op werkgevers. Waarom?
„ Bergen mensen hebben al over hun eigen burn-out geschreven. Maar mijn uitgever wist me te overtuigen dat er nog geen goed boek was voor werkgevers. Voor ondernemers in het mkb die een mooi bedrijf willen runnen en dan opeens bezig moeten met burn-out op de werkvloer. Het is voor iedereen met personeel, dus ook voor grotere organisaties.”
Wat is je gouden tip?
„Besef dat het niet genoeg is om regelmatig aan je werknemers te vragen hoe het gaat. Mensen zullen nooit tegen hun baas zeggen: ‘Weet je, ik voel me onwijs beroerd’. Als directeur, manager of teamleider zit jij in een machtspositie. Mensen vrezen toch, terecht of onterecht, dat hun eerlijkheid tegen ze wordt gebruikt.”
Hoe moet het dan wel?
„Als leidinggevende moet je opletten welke collega’s structureel extra taken oppakken. Dat zijn natuurlijk de fijnste werknemers. Ze zijn loyaal, zeggen nooit nee. Maar is dat op de lange termijn wel zo fijn? Als iemand uitvalt, ben je ver van huis. Een collega met een burn-out zit gemiddeld zo’n negen tot veertien maanden thuis. Volgens mijn berekeningen kost dat bij een gemiddelde medewerker al snel 150.000 euro. „Je moet al in een veel eerder stadium ingrijpen. Ga met zo’n overijverige collega zitten en bespreek het takenpakket. Alles wat er niet bij hoort, leg je bij iemand anders Onderaan dit artikel kunnen abonnees reageren. Hier leest u meer over reageren op NRC.nl . neer. Is het structureel te druk? Dan moet je meer personeel aannemen. Er zijn grenzen aan hoe hard je mensen kunt laten werken.”
Zijn sommige mensen extra gevoelig voor burn-out?
„Ja. Er komen grofweg twee types bij onze coaches terecht. De eerste zijn de strebers, de snelle jongens en meiden die van alles willen realiseren. Ze willen presteren, op het podium staan. Maar in de praktijk blijkt dat dan niet allemaal haalbaar. En krijgen ze het gevoel dat ze falen. „De andere groep zijn de afvalbakjes. Op iedere afdeling heb je wel zo’n zorgzaam type dat de taken oppakt die anderen laten liggen. Die de centjes inzamelt voor een cadeautje voor een jarige collega. Ik zeg altijd: zorg nou eerst voor jezelf. Dan krijgt die collega maar geen cadeautje. „Ik was een streber, deed alles voluit. Had mijn collega een nieuwe leaseauto, dan wilde ik die ook. Hetzelfde met sporten. Dat was geen ontspanning, dat was presteren.”
Hoe ga je daar nu mee om?
„Ik bouw veel meer rust in mijn agenda. Heb ik een drukke week met mijn bedrijf, dan houd ik mijn weekend leeg. Ik wil de tijd hebben om te wandelen en om op de bank te hangen. Gewoon even niets doen. Ik zeg regelmatig een feestje af. Dat zou ik vroeger niet doen.
Is het realistisch om Nederland helemaal vrij van burn-out te maken?
„Nee. Opgebrand raken is een sluimerend proces, vaak plegen mensen al jarenlang roofbouw op zichzelf. Bovendien negeren velen de signalen. De vage fysieke klachten, het onvermogen om te ontspannen. Dat deed ik ook. In die zin moet je als werknemer ook zelf verantwoordelijkheid nemen. Het is niet allemaal de schuld van je baas.”
Heb je aan je eigen ervaring genoeg om anderen te helpen?
„Nee. Ik heb er bewust voor gekozen om de één-op-één begeleiding van cliënten over te laten aan ervaren coaches en psychologen. Ik doe alleen het contact met de werkgevers en de eerste intake met iemand met een burn-out, zodat ik kan kijken welke mensen uit mijn team hem of haar het beste kunnen helpen.”
Iedereen mag zich burn-outcoach noemen. Tijd voor een keurmerk?
„Ja, we werken daar nu aan met een aantal partijen. De klachten van cliënten kunnen heel heftig zijn. Vaak komen tijdens een burn-out ook andere problemen naar boven. Bijvoorbeeld dat iemand vroeger is misbruikt. Of dat er tegelijkertijd een depressie speelt. „Een slechte coach probeert dat soort complexe problemen allemaal zelf aan te pakken. Ons protocol is dat we direct extra hulp inschakelen zodra een tweede of derde probleem aan het licht komt. Bijvoorbeeld als iemand verslavingsgedrag vertoont, of suïcidale gedachten heeft. „Het zou jammer zijn als ik tegen een werkgever moet zeggen: ik had je beloofd om die collega met een burn-out weer aan het werk te krijgen, nu is hij dood.”
-----------------------------------------